Print this page Generate PDF

Обавјештења / Новости

Број читања: 981
18. 02. 2014.

Посјета студената Архитектонског факултета Плужинама

Категорија: Новости
Објавио/ла: olja
У Плужинама је у понедјељак 10. фебруара 2014. године организована радионица у оквиру предмета Урбана обнова. Студенти завршне године урбанистичког смјера заједно са ментором проф др Светиславом Поповићем и сарадницима мр Светланом Перовић, Сањом Влаховић и мр Владимиром Бојковићем имали су прилику да са управом града обиђу град Плужине и упознају се са његовом морфологијом, инфраструктуром, грађевинама и градитељским наслеђем,али и да уживају у јединст. веном амбијенту и крајолику по којем је овај град препознатљив.
 
По доласку у град у Дому културе уприличено је кратко предавање о историји и развоју Плужина које је уприличио предсједник Општине Мијушко Бајагић са тимом својих сарадника. Услиједила је прича о његовим демографским и географским карактеристикама ,али и о просторним потенцијалима које овај град несумњиво има.
 
 
 
        
 
 
Након предавања приступило се обиласку града гдје су студенти на лицу мјеста могли да уоче проблеме, али и потенцијални развој града.Простор на коме се налази Пивско језеро запажен је као изузетно инспиративан у погледу будућег развоја. Поред приоблалне зоне, студентима се показао занимљив и централни дио града као занимљив простор и окосница будућег развоја.
 
Студенти имају задатак да било да се ради о мањем урбаном дијелу или ширем урбаном потезу, понуде рјешења која ће на најбоњи начин оживјети градове и учинити их угодним мјестом за живот грађана. И поред постојећих проблема, Плужине као град нуди могућности које су студенти препознали и које ће реализовати у занимљива и оригинална рјешења.
Студенти завршне године архитектуре ће дати адекватна урбанистичка рјешења за простор града Плужина која ће презентовати грађанима у јулу мјесецу 2014. године.
 
Посебну захвалност студенти и наставни кадар дугују предсједнику Општине Мијушку Бајагићу који се потрудио да боравак у Плужинама протекне у лијепом дружењу и срдачној атмосфери.