Print this page Generate PDF

Обавјештења / Новости

Број читања: 899
22. 09. 2017.

Додијељена награда "Бранко-Бане Благојевић "

Категорија: Вијести
Објавио/ла: olja
Скупштина општине Плужине је на сједници одржаној 28.12.2009. године донијела Одлуку о установљавању и додјељивању награде "Бранко - Бане Благојевић". 

Овом Одлуком установљава се награда за ученика генерације основних школа и ученика генерације Гимназије у општини Плужине.

Награда носи име Бранка - Бана Благојевића, изненада преминулог у 20. години живота; ученика генерације основне школе у Плужинама, ученика I и II разреда Гимназије у Плужинама, учесника републичких и савезних такмичења, ученика III и IV разреда Гимназије у Италији као и бриљантног студента грађевине и архитектуре на Букнел универзитету у Америци.
 
                         
 
 
Предсједник Општине Плужине, Мијушко Бајагић данас је уприличио пријем најбољим ђацима, уз наду да ће наставити да буду најбољи у даљем школовању и професијама које одаберу, и да ће својим знањем и умијећем допринијети развоју родног краја.
 
Награда се састоји од дипломе и новчаног износа. Новчаним износом од 350,00€ награђен је Апрцовић Спасоја Иван ученик генерације основне школе у Стабнима док је новчаним износом од  600,00€ награђена Бакрач Вукоте Милица ученик генерације Гимназије у Плужинама.