Print this page Generate PDF

Обавјештења / Новости

Број читања: 828
05. 09. 2017.

Пројекат "Оживимо и сачувајмо сеоска подручја"

Категорија: Вијести
Објавио/ла: olja
Пројекат “Оживимо и сачувајмо сеоска подручја” почео је да се имплементира на дан потписивања Уговора са Привредном Комором Црне Горе. Уговор између општине Плужине и Привредне Коморе Црне Горе потписан је 13. јуна 2017. године.
 
Све активности су реализоване у складу са планом пројекта. Општина Плужине је именовала пројекти тим који је обишао сва домаћинства  на територији општине Плужине која су изразила заинтересованост за постављање соларних панела и фотографисао почетно стање прије постављања соларних панела. Изабран је извођач радова са дугогодишњим искуством, Систем-мне д.о.о. из Подгорице. Укупна вриједност Уговора је 42,697.20 еура. Извођачи радова су заједно са представницима Општине обишли све катуне и поставили 30 соларних панела и извршили обуку домаћинстава о томе како треба руковати са панелима, како их је потребно монтирати и демонтирати. 
 
Пројектни тим је написао саопштење за јавност и позив који су послали свим медијима и новинарима у Црној Гори. Пошто прес конференција није одржана, због непојављивања новинских екипа и телевизија, Општина је одлучила да ангажује телевизијску екипу која је обишла дио катуна на којима су уграђени соларни панели и направљен је прилог о томе. Реализација пројектне активности је промовисана на веб сајтовима Општине Плужине и Парка природе “Пива ”.